Lysander gaat van start met grote Europese expansieslag

Jan 24, 2022

Lysander kondigt met de opening van een kantoor in Rotterdam haar start in Nederland aan. Deze stap maakt deel uit van een bredere Europese uitbreidingsstrategie, met recent geopende vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje. Hiermee wil het bedrijf voldoen aan de aanhoudende vraag in de industriële, logistieke en commerciële sectoren. De uitbreiding valt samen met de viering van het 21-jarig bestaan van het bedrijf.

Lysander is in 2001 in het Verenigd Koninkrijk opgericht en werkt al vele jaren voor en met klanten in EMEA en Azië. De bredere Europese expansie zorgt voor lokaal gevestigde teams en dit is een logische volgende stap voor het bedrijf. Voorzitter James Duckworth legt uit:

“Lysander heeft een indrukwekkende portfolio van klanten opgebouwd met wie de samenwerking is versterkt. Het was zinvol om te investeren in het langetermijnpotentieel van onze bestaande en toekomstige relaties.

Nu de belangstelling voor Nederland toeneemt, willen we hier een toegewijd team opbouwen. We hebben al verschillende medewerkers gedetacheerd bij Amazon, voornamelijk om de bouw van hun faciliteiten in verschillende Europese regio’s in goede banen te leiden.”

Het Nederlandse team van Lysander is ook aangesteld om het projectmanagement te doen voor de realisatie van een 10.000 pallets tellend opslagsysteem voor Iron Mountain Nederland BV in haar bestaande vestiging in Tilburg.

Het project van € 2 miljoen moet in juli 2022 gereed zijn en omvat een semi-automatisch pallet-shuttle opslagsysteem van hoge dichtheid en bijbehorende werktuigbouwkundige en elektrotechnische systemen.